به گزارش خبرگزاری حوزه از مشهد، حجت الاسلام و المسلمین اعرافی ، امروز طی سخنانی در مراسم افتتاحیه سومین اجلاس مدیران گروه های علمی تربیتی جامعه المصطفی که در مشهد در حال برگزاری است، با اشاره به رسالت خطیر مدیران گروه های علمی و تربیتی این نهاد مهم بین المللی گفت: هم اکنون میراث ارزشمند انبیا ، اولیا و علمای ربانی به صورت امانت در دستان شماست و شما افتخار یافته اید که این رسالت خطیر را به دوش کشیده و دنباله رو راه انبیا و اولیای الهی باشید.
وی با اشاره به گستردگی و حجم انبوه فعالیت های جامعه المصطفی افزود: تحقق یک هزارم کارهایی که در این نهاد انجام شده و می شود، سابقا جزو آرزوهای بزرگان حوزه بوده است.
وی اضافه کرد: در گذشته ارتباط با یک عالم از دیگر کشورهای اسلامی امری مهم شمرده می شد، در حالی که در حال حاضر جامعه المصطفی از 120 کشور جهان طلبه و دانش پژوه دارد و در 60 کشور نیز حضوری فعال دارد.
عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی، همچنین با اشاره به لزوم بازنگری در نظام جامع آموزش المصطفی گفت: در این بازنگری باید به رسالت حوزه و حفظ سنت های آن اهتمام داشت و گفتمان انقلاب اسلامی، امام راحل ، رهبر معظم انقلاب و مراجع عظام تقلید را مورد تاکید قرار داد.
حجت الاسلام و المسلمین اعرافی ، رویکرد بین المللی و شناخت نیازهای جهانی و راهکارهای تامین اقتضائات پاسخگویی به آن ها را جزو مسایل مهم نظام آموزشی تربیتی جامعه المصطفی برشمرد.
وی توجه به وحدت امت اسلامی و پیگیری سیاست وحدت را از جمله بایسته های جامعه المصطفی برای حضور در عرصه بین الملل عنوان کرد و گفت: تنوع ملیتی و توسعه این تنوع تا رسیدن به حضور نمایندگانی از تمام ملت ها در جامعه المصطفی یکی ازاهداف مهم ماست که در پنج سال آینده انتظار می رود که از هر کشور در سراسر جهان، دست کم 10 طلبه پذیرش داشته باشیم.
رییس جامعه المصطفی العالمیه افزود: در حال حاضر در 60 کشور جهان حضوری فعال داریم و در صدد هستیم که این تعداد را طی پنج سال آینده به یک صد کشور برسانیم .
وی تاکید کرد: در سه سال گذشته تحولات زیادی را در فعالیت های جامعه المصطفی در کشورهای مختلف شاهد بوده ایم که در این باره کارهای زیادی از لحاظ سخت افزاری و نرم افزاری انجام شده است.
حجت الاسلام و المسلمین اعرافی در بخش دیگری از سخنان خود ابراز داشت: تنوع مذهبی برای ما اهمیت فراوان دارد و لذا در حال حاضر در برخی از مراکز جامعه المصطفی در داخل و خارج شاهد حضور دانش پژوهانی از مذاهب مختلف هستیم.
وی یادآور شد: ما متناسب با اهدافی که داریم، پیگیر هستیم از مذاهب مختلف اسلامی دانش پژوه داشته باشیم که این مساله باید در طرح بازنگری نظام جامع مورد توجه واقع شود.
وی اضافه کرد: در گذشته زبان فارسی، به عنوان زبان رسمی اسلام مطرح نبود اما فارسی زبانان آن قدر با معارف اسلامی انس گرفته و زبان خود را در خدمت معارف اسلامی قرار دادند که در حال حاضر زبان فارسی، حامل و مبلغ معارف دینی است.
رییس جامعه المصطفی العالمیه خاطرنشان کرد: واحد زبان جامعه المصطفی نیز در تلاش است حدود 8 زبان مطرح دنیا رابه عنوان زبان دینی مطرح کند و برای تحقق این کار با تشکیل گروه هایی برای برخی مفاهیم واژه سازی می کند تا معارف و مفاهیم دینی با دقت بالا به مخاطبان جهانی ارایه شود.
وی ضمن تاکید بر استفاده از ظرفیت های موجود در فناوری های جدید و فضای مجازی گفت: ما قطعا نمی توانیم از آموزش حضوری دست بکشیم ولی باید در کنار آن ، آموزش مجازی را در فعالیت های جامعه المصطفی تعریف کرده و رشد آن را جزو برنامه های مهم این مرکز قرار دهیم.
حجت الاسلام و المسلمین اعرافی همچنین در خاتمه سخنان خود اظهار داشت: در حال حاضر در جامعه المصطفی حدود 2500 طلبه خواهر در ایران و حدود 2000 هزار طلبه خواهر در مراکز خارج از کشور مشغول تحصیل هستند که در تلاش هستیم با تقویت پذیرش و آموزش بخش خواهران، مدل جدیدی از فعالیت علمی زن مسلمان را به دنیا ارایه دهیم .